Eller når åndedrættet er helt ude og stopper af sig selv eller helt inde og stoppet – i en sådan universel pause smelter det lille hverdags-jeg bort.

Dette er kun svært for den urene.

 

Dette er kun svært for den urene, siger læreren. Det vil sige, at det er svært for os, når vi bliver hevet hid og did af vores egne forstyrrende tanker og følelser, fastlåste meninger, stivnede begreber, fordomme, bekymringer, slør, formørkelser og fejlopfattelser af virkeligheden.

Det er er altså kun svært for stort set os alle sammen. Mig selv inklusive.

Somme tider synes jeg det er absurd, at en øvelse, der er så let at forstå er så svimlende svær at gennemføre. På den anden side er det også noget af det, jeg elsker ved meditation… det, at vide, at det er let, at jeg er født med at kunne det, og at det bare er et spørgsmål om at vænne mig af med at klamre mig til mit lille smådumme hverdags-selv, så der bliver plads til det højere selv, de store tanker, de levende følelser, de inspirerede imaginationer, de klare erkendelser af sammenhængene i verden.

Meditation er en tilstand af naturlig væren.

Øvelserne er skabt, for at vi kan langsomt, trygt og udramatisk kan vænne os til at være i den meditative tilstand og dermed møde den allerbedste udgave af os selv.