Vi har lært, at vores kroppe slutter ved huden. I virkeligheden er vores kroppe en hel del større.

Rundt omkring kroppen i en arms længde eller så fra huden ligger der et slags energifelt. Energiboblen. Den har form som et æg med den butte ende opad.

Normalt tænker vi ikke over det. Men de fleste af os har oplevet, at det kan være ubehageligt, hvis andre kommer for tæt på os. Puls og vejtrækning øges. Vi kommer i alarmberedskab.

Årsagen er, at det andet menneske har overskredet grænsen og er trådt ind i vores energilegeme. Det er bare et eksempel. Når du tænker efter, kan du selv finde mange flere.

Energiboblen er meget følsom og fleksibel. Den modtager data fra hele universet omkring os. Lige fra det mindste til det største. Hvis vi skulle tage stilling til alle disse data, ville vi blive sindssyge.

Heldigvis har vores krop-sind-ånd system en slags sorteringsmekanisme, der ligger som perler på en snor fra halebenet og op langs rygraden til toppen af hovedet. Sorterinssystemet kaldes for chakraer. Ud over chakraerne langs rygraden har vi flere hundrede andre fordelt overalt på kroppen: i håndflader og fodsåler, i alle fordybninger. Prøv at undersøg de steder med dine fingre og mærk efter, hvad du oplever.

Det nederste chakra ved haleben og mellemkød er kalibreret til at håndtere den langsomme frekvens, som vi finder i mineraler, jord, skeletter, mursten, mørtel, ting og sager. Energiformer, som vi kan røre ved og oplever som faste.

Det næste chakra befinder sig op langs rygraden omkring fire fingre under navlen. Det er kalibreret til at bearbejde de lidt hurtigere, flydende, vandige energiformer. Vores og andres følelsesliv høre ind under den type data.

Det tredje chakra ligger ved rygraden  i solarplexus området. Det er kalibreret til at bearbejde en endnu hurtigere energiform, som vi oplever som ild. Ild, fordøjelse, magt og magtkampe i det sociale rum.

Det fjerde chakra ligger op langs rygraden ud for midten af brystkassen. Det er kalibreret til at den hurtige vind.  De næste chakraer ligger i halsområde, i midten af hovedet og øverst ved toppen af kraniet.

Herefter  sendes alle disse data til hjernen, som arkiverer, bearbejder, planlægger og beslutter. Hele processen går ufatteligt hurtigt. Et menneske skal have udviklet dyb visdom og urokkelig evne til udelt opmærksomhed for at kunne følge med. Forskellige meditationsøvelser øger denne evne.

Det allersidste led i processen er dagsbevidstheden, som halter bagefter og tror, at det er den, der har styr på det hele.

Der findes et væld af gode beskrivelser af chakraerne. Også på biblioteket. Anodea Judith Har på YouTube lagt en usædvanlig smuk og poetisk film ud om systemet. Den er både lærerig og en lækker sansenydelse.  Se linket nedenfor.

Jeg vil senere skrive mere om de enkelte chakraer her på bloggen.